2014-07-14

Portugal: Drogerna avkriminaliserades - användningen minskade

1 juli 2001 avkriminaliserade Portugal användning av alla narkotiska preparat.

Sedan dess har droganvändningen minskat, speciellt bland unga människor.

Här är de senaste siffrorna (2012):



Klicka på bilderna för en lite större variant.

Man kan anta att de svenska betong- och batongpartierna inte tänker ta någon notis om detta.

Via MinervaNett och bubb.la.

8 kommentarer:

  1. >I så fall borde prostitutionen ha moinskat i Sverige sedan den ena partens roll i afförstransaktionen avkriminaliserades.

    Om siffrorna minskat så finns det dessutom fler variabler som påverkar. En av dessa är den drogboom som rådde under 90 talet i hela europa (ivrigt påhejad av unga nyliberaler som)som var väldigt lik den som rådde under senare delen av 60 talet och början av 70 talet. En annan är ekonomins påverkan under 34 år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är tämligen simpelt att förstå varför drogbruket minskat i portugal sedan avkriminalisering.

      När det inte längre är kriminellt att vara beroende utan bara kriminellt att sälja och transportera så innebär det att drogberoende kan söka hjälp.

      Där drogbruk är kriminaliserat i sig innebär det att den derogberoende, om hen söker hjälp, först skall bli straffad. Då drar de sig naturligtvis i det längsta för det - särskilt då de flesta med ett beroende redan från början inte har den järnvilja som krävs för att frivillligt gp till fängelse.

      Resultat - drogbruket ökar samtidigt med antalet döda narkomaner. En gren som sverige i europa har den gula ledartröjan i.

      Det finns inga variabler som förklarar varför Sverige, även med sitt urvattnade sociala skyddsnät, fortsatt har svårslaget flest narkomaner som dör på gatorna till följd av sitt beroende.

      Radera
  2. Ja det är en skillnad för alla urtom som som anser att företag ska kunna köpa och sälja lagstiftningsrätt utan att ens ägna sig åt att korrumpera lagstiftare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så länge du inte kan köpa eller påverka lagar är jag nöjd iaf!

      Radera
    2. Ja det beror på att du är en idiot som tror att det du ocjh jag säger till varann har någon som helst betydelse.

      Radera
    3. Micketrollet är på krigsstigen. Alla är idioter!

      Radera
    4. Micke du har snedtänt sätt di ner och ta några djupa andetagiinnandu exploderar, det är inte bra attcvaraså arg ssomdu är ääven omdu är ett troll. SSkrivet så du ska kunnaläsa eenkeltmed dina påtända ögon. :-P

      Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.