2012-10-13

Media och verkligheten

Nybloggat på Nyheter24:

Media och verkligheten

"Media ger oss bara en liten del av alla de nyheter som är viktiga för oss. Och det mesta som media rapporterar är mer eller mindre fel." (...) "Man skall komma ihåg att all information har en avsändare. Och att denna avsändare alltid har ett syfte med sin information. Man kan helt enkelt inte lita på någon."

8 kommentarer:

  1. En av dina allra bästa artiklar någonsin!

    Tack HAX för att du finns där nere i Bryssel och håller koll på alla stolligheter som försiggår där -- och samtidigt har tid att analysera läget här hemma i ankdammen och verbalisera de problem vi tvingas brottas med här.

    SvaraRadera
  2. Så rätt. Frågan är ändå om inte den största bluffen och ignoransen inom journalsitkären genom tiderna är att "pengar är en oändlig tillgång som Makten bara kan skapa mer av". Dvs att pengars BEGRÄNSADE värde spelar roll för alla utom nationalstaterna inkl USA och EU. Något är fel.

    SvaraRadera
  3. Media har sedan länge slutat uppfylla sitt syfte. Hittar man någon "saftig" sex/drog-relaterad skandal kring våra politiker så får vi reda på det...

    Men den maktkorruption, märkliga beslut på särintressens inrådan, maktmissbruk och ren inkompetens. Detta innan man ens börjat titta på EU. Alltså en skandal som pågår ständigt är illa dold men förtigs ständigt!?

    Gammelmedia begår tjänstefel varje dag!

    SvaraRadera
  4. Artikeln är en bra början på en mediaanalys.

    Jag tror dock att HAX politiska skygglappar är anledningen till att han inte nämner något om betydelsen av vem som äger nyhetsbolaget.

    Kanske säga något om Public Service?

    Hur påverkar finansieringen medias roll?

    Angående finansieringen så gillar jag The Real News grepp:

    The Real News relies exclusively on donations by supporter, and does not accept funding from advertising, government, or corporations. - Wikipedia


    UR har en serie kallad Medialized, med halvtimmeslånga program. Jag kan särskilt rekommendera avsnittet Nothing but the truth

    Lögner i media handlar bara om huruvida en enskild nyhetsförmedlare presenterar sin egen uppfattning eller inte. Lögnaktiga presentationer för att slippa problem på jobbet lär finnas i överflöd.

    SvaraRadera
  5. Fox News är bäst. "Fair and balanced", Skön motvikt till all vänsterinfluerad, onyanserad smörja som hyllar den missbrukande välfärdsstatens beteenden.

    /moonpool

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas du skämtar, inte för att jag går igång på vänstermedia men Fox News?!? Det är ju i det närmaste parodi på nyheter...

      Radera
  6. OK, bäst är väl o ta i, men trots allt är de en skön kontrast och, inte minst, en motvikt till CNN, MSNBC, ABC ... ja, hela det övriga sosse-rosa-socialist-demokraterna-mainstream-konsensus-etatism-dravlet som prånglas ut.

    /moonpool

    SvaraRadera
  7. Nyheter24? OMFG ... Allvarligt, varför bloggar du där? Verkar ju lika malplacerat som Hakelius kolumn på sistan i Skymningsbladet. Gjorde en snabb surf-sejour där (samtidigt som jag höll för näsan) och kunde inte hitta nån länk till din blogg via indexsidan.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.