2012-10-12

Fredspriset – en parodi på sig självt

Så EU fick Nobels fredspris...

Tja, det gäller väl att passa på innan euro-krisen leder till mer allmänt spridda våldsamheter och öppet väpnade konflikter.

Nu kan EU:s ledare med gott samvete fortsätta urholka demokratin, rulla ut övervakningsstaten och sälja vapen till skurkstater.

Freakshow!

18 kommentarer:

  1. Undrade allvarligt själv om det var ett skämt när jag läste om det tidigare i dag.

    SvaraRadera
  2. Piratpartiet i Europaparlamentet hade nominerat Bradley Manning. Men priset gick som väntat till Makten istället för till någon som utmanar den.

    SvaraRadera
  3. Nja, det finns väl ingen anledning att sluta kritisera det som är fel med EU. Men det skadar ju inte att påminna sig om ibland att vi européer är rätt bra på att slå ihjäl varandra.

    I EU:s Bryssel finns förhandlingsborden och länderna kommer dit. Skulle de ens orka om EU inte fanns?

    SvaraRadera
  4. Ummm, det här kommer visa sig vara ironi på högsta nivå, tro mig!

    Kriget kommer när som helst, det räcker med att några poliser i Grekland eller Spanien råkar illa ut och tvingas använda tjänstevapnen, då kommer det sluttande planet inte slutta längre. När övriga medborgare ser hur oroligheterna våldsamt stampas ut av statsmakterna kommer EU rämna och det kommer inte bli vackert.

    Jag gräver vidare på min skyddsgrop ute skogen och hamstrar konserver...

    SvaraRadera
  5. För min del far det faceplam när jag fick reda på det här. I likhet med många här så tror jag det bara är en tidsfråga innan vi ser det starten på det europeiska inbördeskriget

    SvaraRadera
  6. Det kanske bara är en installation?

    SvaraRadera
  7. @Matte

    Måste man måla fan på väggen hela tiden?

    Det finns väl ingen som tänker det här gå till krig?

    Tyskarna har väldigt lite intresse av att se Grekland falla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Det finns väl ingen som tänker det här gå till krig?"

      Det är det som är så tragiskt, den invaggade falska säkerheten som våra "kära folkvalda" festar runt i är just det, falsk. Ingen verkar ha en aning om hur "nära" det var under kriget på balkan. Inte ens när Serbiska stridsvagnar besköt FN-trupp vågade Jänkarna besvara elden med rädsla för att väcka den Ryska björnen...

      Under ytan kokar det utav bara he***e i sydeuropa just nu, de ekonomiska skillnaderna mellan nord/syd kommer sluta med väpnad konflikt om inget vettigt görs.

      Vett är det ju synnerligen brist på i Bryssel!

      Radera
    2. Om Grekland förhalar att införa de drakoniska åtgärder som kommer behövas gentemot den egna befolkningen för att rädda Grekerna undan konkurs så sitter Tyskland och Frankrike i valet om att låta de egna finanserna ta ett årtionde av kraftigt prygel...eller så kan de vandra in med en "polisiär insats" för att styra Grekland rätt.

      Låt vara att man kommer undvika ordet "invasion" i det längsta.

      I läget att Tyskland får valet mellan att ockupera Grekland eller se gemene medborgares pensionsbesparingar försvinna, vilket val tror du en durkdriven minister väljer egentligen?

      Radera
  8. Själv tror jag norrbaggarna har sniffat för mycket olja, fast o andra sidan kunde puckona utse Obama innan ens hade gjort något så varför inte elfenbenstornet EU... :-/

    SvaraRadera
  9. Norska. Nobelkommiten har upptäckt silkroad.....

    SvaraRadera
  10. Jag har stresstestat betydligt mer känsliga anläggningar såsom centralstationer och köpcentra. jag kunde promenera rakt in med en stor väska utan att någon stoppade mig. Hade jag varit en riktig terrorist med automatvapen eller sprängmedel hade jag kunnat döda betydligt fler än vad jag hade kunnat göra på ett kärnkraftverk.

    En härdsmälta på ett svenskt kärnkraftverk leder till stora ekonomiska förluster, men några större dödstal blir det inte.

    SvaraRadera
  11. Ingen kan ha missat att Nigel Farage lever rullan i alla internationella medier utanför Sverige: http://www.youtube.com/watch?v=cYnSbhZ0b0M

    - "I mean honestly, what a lot of tossers".

    /moonpool

    SvaraRadera
  12. här e ett skönt klipp med bl.a. Farage, Sarkozy och Barroso. Kolla särskilt in när Barroso talar (index 05:35) om de som kritiserar EU. Man börjar förstå att begreppet konsensus är ett epidemiskt virus som sprider sig i alla samhällsinstitutioner.

    /moonpool

    SvaraRadera
    Svar
    1. Shit, här e länken: http://www.youtube.com/watch?v=Drsw55hY45Q&feature=related

      Radera
  13. @Scary Devil Monastary;
    Hittade just den här, Schweizarna verkar ta det här på allvar!

    http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/schweiz-forbereder-armen-for-europeiskt-kaos_7583040.svd

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.