2012-09-11

Det här kan bli intressant...

The Pirate Bay-grundaren Gottfrid Swartholm Warg är nu på svensk mark, i kriminalvårdens händer.

Bara en tanke: Här har vi en av landets vassaste datakillar. Nu skall han bo ihop med en handfull av landets aktiva, riktiga brottslingar i ett år. Det skall bli intressant att se vad den korsbefruktningen kan leda till... ;-)

Skönt i vart fall att Gottfrid blev sänd till Sverige och inte till USA. Det cirkulerar ju många uppgifter om hur han skall ha hjälpt Wikileaks. I tider som dessa skulle inget förvåna mig.

TF-länken nedan innehåller för övrigt en hel del intressant information kring vad som hände i Kambodja inför Gottfrids deportation.

N24: Pirate Bay-grundaren omhändertogs på Arlanda
TorrentFreak: Sweden Kidnapped My Friend, Pirate Bay Co-Founder Anakata

19 kommentarer:

  1. Hm-hm. Den där evighetslånga sidan orkar man ju inte läsa, men har jag uppfattat det rätt: Anakata flydde från Sverige undan ett fängelsestraff och blev nu under något oklara, eventuellt smutsiga, omständigheter utlämnad från Kambodja till Sverige.

    Jag vet inte om jag tycker tph-domen var särskilt vettig, men bortsett från det... what goes around comes around. Eller?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Scary Devil Monastery12 september, 2012 14:55

      "what goes around comes around. Eller?"

      Vad du menar är alltså att regering, rättsväsende och assorterade myndigheter inte å det skarpaste bör kritiseras för att de beter sig brottsligt?

      Vad vi rakt ut talar om är att svenska UD bryter mot lagen. Det är aningen tyngre än att en av tpb's grundare har hållit sig utanför sverige.

      Radera
  2. Är det inte spännande att samtidigt som Etiopien släpper sina svenska politiska fångar så griper Sverige en av sina. Båda åkte dit för på ett olagligt sätt försökt sprida information

    SvaraRadera
  3. Det är ganska äckligt att bevittna det här smutsiga spelet där myndighetspersoner sitter och blåljuger om vad som pågår samtidigt som Bildt raljant och uppfostrande talar om för Ecuadors regering att "så där gör vi inte i Sverige", trots att det är så uppenbart att det är exakt samma skit i det här landet så fort ett mål blir politiserat.

    Förmodligen en ren slump att Gottfrid blir hemforslad exakt samtidigt som Johan och Martin va?

    SvaraRadera
  4. Instämmer med ovanstående. Vilken SLUMP att Kamboja fick bistånd. Och vilken SLUMP att de två journalisterna som varit fängslade i Etiopien kommer hem SAMMA dag som Anakata. Välorkestrerat. Klart att tidningarnas och TV:s journalister kommer att skriva om sina kollegor snarare än om den där hackets.

    Ovanpå alltihop skrev Bildt just under på att det är han som är dirigent. Han har vetat sedan maj, sa han, att de skulle släppas fria. Han har så klart gjort ett bra jobb att ta hem Etiopienfångarna, men jag tycker att hela upplägget är helt uppenbart genomskinligt.

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Hmmm, Sverige pröjsade $60 miljoner för att få hem honom!?

    Jag antar att Wikileaks associationen är sann och att folk från FRA, med Amerikanska kollegor i släptåg, kommer spendera många timmar med honom...

    Hmmm, han blev genast häktad för dataintrång mot skatteverket?! Ja, det är ju lättare att förhöra folk på häktet än på anstalten. Intrigen tätnar!

    SvaraRadera
  7. En dömd brottsling tvingas avtjäna sitt straff. Vem kan vara upprörd över det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det för jävligt att Martin Schibbye och Johan Persson släpptes efter att endast ha avtjänat 10% av sitt straff, bara för att Carl Bildt gnäller som en liten hund.

      Eller... var det inte någon av dem du menade?
      (/sarkasm)

      Radera
    2. Scary Devil Monastery12 september, 2012 14:57

      Du menar att det är ok för UD att bete sig brottsligt?

      Ja, det talar ju rätt tydligt om din inställning till begreppet "rättsväsende".

      Radera
    3. Kan du specificera vilka brott som UD begått?

      Radera
  8. För medhjälp till ett brott som aldrig fastslagits vara ett brott känns fängelse lite märkligt...

    SvaraRadera
  9. Torrentfreakartikeln - "Sweden Kidnapped My Friend" är en lysande berättelse från verkligheten. Den visar hur den etablerade makten ser på vanliga hederliga människor som inte underordnar sig lobbyisternas godtycke. Hur arroganta, högdragna tjänstemän som betalats av våra skattepengar behandlar en svensk medborgare som skit för att imponera på USA och Hollywood. Mitt förakt för ambassaden i Kambodja är total.

    Den detaljerade beskrivningen av ambassadpersonalens beteende, ansiktsuttryck, kroppsspråk och uttalanden är speciellt värdefull, och bör inspirera till efterföljd av alla som råkar ut för myndigheternas övergrepp och partiskhet.

    SvaraRadera
  10. Henrik, "datakille". Verkligen? "Datakille"??!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enligt Pnom Penn 440 har GSW drabbats av en besvärlig sinnesjukdom sedan han var som mest på tal och har inte mycket att erbjuda bovarna han kommer att nekas vård tillsammans med.

      Radera
    2. Ja, Henrik, faktiskt, hahahaha ... datakille!?

      Radera
  11. Intressant att de tre aktuella sakerna alla rör sig om spridande av information som någon velat stoppa spridningen av. Hollywood, US Army och Skatteverket/svenska staten. Säkert ett effektivt sätt att skaffa sig fiender.

    SvaraRadera
  12. Mycket teorier, många konspirationer. Jag är verkligen indignerad, ja till och med väldigt arg ... fy bubblan, alltså.

    /moonpool

    SvaraRadera
  13. Svenska polisen åker alltså utomlands. Hur var det nu.....

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.